6 årstider - 6 menybyten

Vår grundfilosofi är att använda oss av råvaror ur årstidernas skafferi.
De råvaror som fjäll, skog, hav och gårdar bjuder oss på.
Vår meny följer därför säsongens skiften.
Enkelt och okonstlat i en stilren presentation.
 
Vi älskar att laga god mat!
 
 Aktuell meny

 

 

Naturliga viner

Vi anser att för att få ett bra kvalitativt vin så måste man behandla rankorna samt vingården med stor respekt och försiktighet. Våra viner är hantverksmässigt producerade viner, med stark karaktär och som produceras i harmoni med miljön. Den unika jordmånen, vinmakarens kärlek och engagemang skapar de viner du kan njuta av från vår vinlista.
Vissa av våra viner är ofiltrerade, andra har en historia om en övertygad biodynamisk odlare. De överraskar i sin frikostighet, garanterat alla innehåller naturligt odlade druvor.
Inga onödiga kemikalier, inga konstigheter och alldeles underbart!
Med andra ord ohämmade, generösa, uttrycksfulla, genuina viner som speglar växtplatsen, druvan och vinmakaren. Låt oss servera dig ett glas. Vill du veta mer har vi mycket att berätta. Till alla våra rätter i a la carte menyn har vi rekommendationer på kompletterande dryck. Nyheter kallar vi "vin på besök". Favoriterna tar plats på vinlistan.
Vinlistan på restaurang Nygatan 57 är i ständig förändring.
Inköpsansvarig dryck är Anna Larsson
Sommelier är Veronica Andersson, läs mer om henne här!

 Klicka här för tillgång till vinlistan  

Med kärlek till de öppna landskapet och med ro i själen

Hantverket i köket kretsar kring vår kärlek till det naturligt goda. Vi prioriterar närproducerade råvaror, i mån av kvalitet gärna ekologiska. I vår a la carte meny tillika vår lunchmeny använder vi alltid svenskt kött och serverar endast MSC-märkt fisk.
Gårdskött; djur som fötts och vuxit upp som "guldklimpar". Renbergsvattnets KRAV- cerifierade gård, Bergåkersgårdens KRAV- cerifierade lamm, Norrmejerier, Svedjan ost och Sjöboden i Umeå är några exempel på leverantörer av kött, mejerier och fisk. Under odlingssäsongen i Norrland hämtar vi grönsaker och rotfrukter från lokala odlare "nästgårds" Rotsaker, sallad, örter från ekologiska odlingar i Lövsele, tomater från Renfors samt potatis från Kusmark. Bär plockar vi i de stora skogarna runt omkring oss och i egna odlingar. Med våra "gröna fingrars" hjälp växer det bland annat unika kryddor på vår odlingsterass. Matbrödet bakar vi givetvis själva, förutom ljusugnsbrödet som vi tycker Kåge bageri gör bäst. Vi vill resa med hela vägen från jord till bord!

Inköpsansvarig mat är köksmästare är Johanna Vernersson
Vill du bli en av våra leverantörer?
Maila koket@nygatan57.se

Aktuellt

Vinmiddag med vårens smaker

Publicerad den 19 februari 2018 00:00
Vi dricker oss genom delar av Tyskland och Österrikes vindistrikt under ledning av sommelier Veronica Andersson. Med oss på resan har k&... Läs mer

Följoss på Facebook

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev
Anmäl dig till våra nyhetsbrev.
Namn
E-post
Nyhetsbrev kommer ca en gång i månaden. Du kan avbryta din prenumeration i varje nyhetsbrev.
Restaurang Nygatan 57 i Skellefteå. Tel: 0910-134 44

Foto: Patrik Hagerman, Felicia Lindfors m.fl
Foto och webbdesign MonkeyMind.se
Dela vår sida