Restaurang Nygatan 57

 
Skellefteås mötesplats av tradition

Mitt i Skellefteå, efter gågatan, finner Du oss på adress Nygatan 57. På denna adress och i denna fastighet fanns redan på 1930-talet och fram till mitten av 1960-talet Skellefteås viktigaste mötesplats vad gällde mat och fest. Georg Pehrsson, kunglig hovleverantör, bedrev under dessa decennier det anrika Pehrssons Konditori, Matsal och Festvåning.

En historia som finns i huset och som vi bygger vidare på.

2011 öppnades restaurang nygatan 57 med ett kök och en stilfull matsal. 
2011 utvidgades verksamheten efter ombyggnationer med Bistron nygatan 57
2012 renoverade vi bakom kulisserna och startade upp cateringverksamhet
2013 var ett år med inspirationsresor, reflektion och eftertanke.
2014 blev startåret för Skafferiet nygatan 57, en del i utvecklingen av konceptet nygatan 57.
2015 vann nygatan 57 priset "Årets företag i Skellefteå"
Vinnaren nomineras av skellefteborna och en jury med medlemmar både från lokala företag och kommunens näringslivskontor granskar att vinnaren uppfyller kriterierna för att vara ett förebild för företagande i kommunen. Priset och prissumman delas ut av skellefteå kommun.
Motiveringen löd:
" En restaurang som främjar lokala producenter och erbjuder en varierad meny. Med stor utvecklingsiver är den samtidigt en drivande kraft som höjer standarden för krogbranchen och bidrar till att göra Skellefteå mer attraktivt. Sällan har tillväxt smakat så gott"
Oerhört tacksamma och ödjuka inför utnämningen inspirerar det oss i vårt arbete att vara ledande i  utvecklingen av mat- och dryckeskulturen i Skellefteå!
2015 fick vi en rekommendation i White guide " Sveriges bästa restauranger"
2015 tilldelades vi även utmärkelsen Skellefteås bästa vinkrog av Munskänkarna och erhöll bedömningen 3 druvklasar.

2016 spanade vi efter nya etableringsmöjligheter.

2017 öppnade vi upp Hamncaféet i Kåge hamn, vårt "sommarställe"

och samma år nominerades vi till "Årets varumärke" på Alvargalan.

Vi fick se oss besegrade av varumärket "Skellefteå" men kunde definitivt känna oss stolta för och delaktiga i den utmärkelsen,

precis som alla andra som verkar för ett attraktivt Skellefteå.

2018 erhöll restaurang nygatan 57 återigen uppmärksamhet som Skellefteås bästa vinkrog, nu med toppbedömningen 4 druvklasar av Munskänkarna

Restaurang Nygatan 57 har som huvudägare Anna Larsson, Skellefteå.
Köksmästare Johanna Vernersson
Sommelier Veronica Andersson
 
Restaurang Nygatan 57 har en enkel filosofi med grunden i den rikedom som erbjuds i våra omgivande trakter från skog, äng, sjö och fjäll.
 
Ett vänligt leende välkomnar Dig. Vi ser fram emot att få ta emot Dig som gäst.
 
Ett kök med stor erfarenhet och som med noggrannhet väljer säsongens bäst råvaror och tillagar maten kärleksfullt för att ge Dig, som gäst, en okomplicerad smakupplevelse.
 
En matsal med modern, stilfull och harmonisk interiör. Anpassad både för det förtroliga samtalet men även för större sällskap. Servispersonalen har ett stort engagemang och sätter just Dina önskemål i högsta fokus.
 
En bistro där Du är välkommen in.Vare sig Du vill njuta av ett glas vin och bläddra i en inspirerande tidskrift eller tillsammans med dina vänner/ kollegor mötas upp efter jobbet för att i trevlig miljö äta något ur vår A´la Carte meny.
 
Ett eget rum just för Ditt sällskap. Delar av restaurangen kan abonneras och användas som ett mötesrum för konferens, kick-off, utbildning, firmafest med mera. Vår personal har stor erfarenhet av dessa typer av arrangemang.
 
Ett Skafferi, där du öppnar dörren och tittar in på välfyllda hyllor med delikatesser från hela världen, mycket utvalt ekologiskt och självklart har våra lokala producenter bästa hyllplats. Köp med ett extra tillbehör som lyfter middagen eller vid ett annat tillfälle en hel middag tillagad av våra kockar. Vi erbjuder bakverk, sallader, lunch- och middagspaket, smörgåsar, ostar- och charkuterier, nybakat bröd samt soppa för take away.

En plats Du valt ut. Vi kan paketera Restaurang nygatan 57 koncept och ta med till utvald och önskad plats. Vi erbjuder catering till såväl privata middagar som stora företagsfester.
 
En uppvärmd inglasad terrass, ”sitta inne ute” , samt en populär stor sommarterrass för både små och stora sällskap.


Ett sommarställe i Kåge småbåtshamn, Hamncaféet Kåge som håller portarna öppna mot havet och er gäster från mitten av juni till nästsista helgen i augusti


 
Välkommen!

Aktuellt

Vinmiddag med vårens smaker

Publicerad den 19 februari 2018 00:00
Vi dricker oss genom delar av Tyskland och Österrikes vindistrikt under ledning av sommelier Veronica Andersson. Med oss på resan har k&... Läs mer

Följoss på Facebook

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev
Anmäl dig till våra nyhetsbrev.
Namn
E-post
Nyhetsbrev kommer ca en gång i månaden. Du kan avbryta din prenumeration i varje nyhetsbrev.
Restaurang Nygatan 57 i Skellefteå. Tel: 0910-134 44

Foto: Patrik Hagerman, Felicia Lindfors m.fl
Foto och webbdesign MonkeyMind.se
Dela vår sida