Vår norrlandsinspirerade meny ger dig nya smakupplevelser


A la carte serveras måndag till lördag från kl.17.00.

Boka bord på telefon 0910-134 44 eller via vårt bokningsformulär.
Om ert sällskap överstiger tio personer ser vi gärna att ni beställer er meny i förväg 
Menyerbjudanden
Varmt välkomna!

 

 

 

Förrätt

 
Renfors- honungsgratinerad getost              

Blodapelsinmarmelad

Kardemummakaramell-valnötter

Dryckesrekomendation: Monte del 

Frá Ca´del Magro 9 druvor veneto, Italien

125

Löjrom från Kalix
Creme fraiche och hackad rödlök

Ljusugnsbröd från Kåge bageri
Dryckesrekommendation:
Kallholmen lager Skellefteå

 189

Rödbetsgravad regnbåge från Jävre

Wasabimajonnäs

Friterad svartkål

Dryckesrekommendation:

Äppelmust från Österlen

 

Ungtupp- och Västerbottensostfylld pasta

Renfors-tomatbuljong

Salvia från Hällnäs och olivolja

Dryckesrekommendation:

Gemstone Chardonnay Australien   

115





129

Carpaccio på ren

Fermenterad svart vitlöksaioli

Backtimjan och kråkbärspulver

Dryckesrekommendation: Domaine santa duc, Frankrike

159
 

Soppa

Smörnötspumpa EKO

Chili från sjungande dalen

Spiskummin, kokosmjölk och citronverbena

Dryckesrekomendation:

Monte del frá ca´del magro 9 druvor veneto, Italien


Halv 79
Hel 159

 

Vegetariskt

Krispig höstrulle

Kantareller från Burträsk, ostronskivling Svartkål och rökt cheddar

Mandelpotatispuré samt röda vinbär

Dryckesrekomendation:

Gemstone Shiraz Australien

 


229
 

Hamburgare

Hamburgare 200g

 

Nötfärs från Renbergsvattnets KRAV-cerifierade gård
Gratinerad med Västerbottensost
Brioche och syradrödlök
Renforstomat, romansallad och saltgurka

Wasabimajonnäs

Paprikachili-ketchup

Pommes frites

Dryckesrekomendation: Jämtlands Bärnsten, Lager


195
 

Fisk

 

Hälleflundra

Klorofyll kompott

Syrad rödbeta från Lövsele

Brynt hasselnötssmör

Dryckesrekomendation:

Chocopalha Chardonnay, Lissabon, Portugal

295

Västerbottenspankopanerad rödingfilé från Malgomajsjön, Vilhelmina

Fänkålsdillcreme

Puré på Mandelpotatis från Kusmark

Dryckesrekomendation:

Monte del frá ca´del magro 9 druvor, veneto, Italien

285
 

Kött

 

 

 

Grillad Norrländsk entrecote

Bearnaise på svenskt smör

Spenat, syrad rödlök, balsamicosirap

Vitlöksbakad körsbärstomat

Friterad Kusmarkspotatis

Dryckesrekomendation:

Domaine santa duc les quatre terres, cóte du rhone, Frankrike

295

Dovhjortsrostbiff från Tvärskogsvilt

Kantareller från Burträsk, ostronskivling

Svartkål och rökt cheddar i rulle

Kusmarks- mandelpotatispuré

Rödvinssky och saltfriterade rönnbärskapris

Dryckesrekommendation: 

Baga ao Sol Alentejano Portugal

325
 








 
 

Barnmeny

 

Köttbullar i gräddsås
Handrullade på KRAV- certifierad nötfärs från Renbergsvattnet

Alterhedens lingonsylt

Kusmarkspotatis

75/5 st

Smörstekta småplättar
Hallonsylt

Lättvispad vaniljgrädde

75/ 5 st
   

Av säsongens råvaror i det norrländska skafferiet skapade köksmästare Johanna Vernersson och hennes kockvänner denna meny. A´la Carte menyn följer årstidsväxlingarna.

 

Efterrätt

 

Kanelkokta äpplen från Vitberget

Vit choklad- och Calvadoscreme

Havrecrunch

Dryckesrekommendation: 

Boulard Calvados VSOP

89

Ostkaka med mandel

Varma hjortron från en myr

nära dig

Vaniljgrädde

Dryckesrekommendation:

Cháteau tirecul la graviére les pins, semillion, muscadelle, Frankrike

149

Chokladfudgetårta
Lakrits och havssalt 

Limecurd

Dryckesrekommendation:Pyrat rom

129

 

 

Två ostar från Svedjan

Kex och marmelad från Skafferiet Nygatan57

Dryckesrekommendation:

Wine and Soul Tawny Port 10y

 

129

Tryfflar från Villhelmina

Handgjorda på ekologiskt choklad

25 /st

 

 

 

 

Avec

 
Armangac
Croix du Rey EKO

Brandy
Miguel Torres 20y
52


28
Calvados
Boulard Grand Solage
Boulard  XO
Kullados Kullabygdens destilleri

24
30
40
Cognac
Braastad VS
Braastad XO
Braastad EKO
Courvoisier VS
Grönstedts Monopol VSOP
Grönstedts VO
Grönstedts XO
Léopold Gourmel VSOP EKO
Guy Pinard & Fils VSOP EKO

26
30
32
26
26
27
28
32
34
Grappa
Massa vecchia EKO

45

Gin
Spirit of Hven

Härnö EKO


32

28

Likör
Amaretto
Baileys
Baileys Chocolate luxe
Cointreau
Drambuie
Gold strike
Frangelico
Limoncello
Likör 43
Mackmyra Bee
Xanté

24
20
25
26
24
26
20
20
20
25
28

Rom
Pampero Aniversario, Venezuela
Pyrat XO Guyana

Diplomatico Venezuela

Reserva Exclusiva 12y

Single Vintage 2001
Zacapa 23y, Guatemala


28
32

 

36

52

45

Whiskey
AnCnoc
Auchentoshan
Famous Grouse
Jack Daniels
Jameson
Laphroaig 10y
Mackmyra Midvinter
Mackmyra Förstra utgåvan
Mackmyra Midnattsol
Mackmyra Brukswhiskey
Mackmyra Svensk Rök   
Oban 14y   
Seven stars No.1 DubheEKO 
Seven stars No.2 Merak EKO  
Seven stars No.3 Phecda  EKO 
The Macallan 12y
The Yamazaki 12y

28
32
24
24
24
32
38
38
38
35
39
34
50
49
48
35
36
Dessa drycker är endast ett urval av det vi erbjuder. Fullständigt utbud presenteras i Avecbaren.

 

Snacks

 
Torres tryffelchips 39
Salta Valenciamandlar

Ekologiska oliver från Skafferiet

Brödservering med svenskt smör

Kågekaka, Huså knäcke, ljusungsbröd från Kåge bageri, rostat kumminkryddatsurdegsbröd med nyttiga fröer samt Härjedalsknäcke serverat med svenskt smör
39

39

59

 

 

 

Aktuellt

GARANTERAT JULBORDSFRITT

Publicerad den 27 september 2017 12:00
Middagstid 24/11 till 23/12 erbjuds du en 3-rätters julinspirerad meny med råvaror från närliggande gårdar, hav och... Läs mer

Följoss på Facebook

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev
Anmäl dig till våra nyhetsbrev.
Namn
E-post
Nyhetsbrev kommer ca en gång i månaden. Du kan avbryta din prenumeration i varje nyhetsbrev.
Restaurang Nygatan 57 i Skellefteå. Tel: 0910-134 44

Foto: Patrik Hagerman, Felicia Lindfors m.fl
Foto och webbdesign MonkeyMind.se
Dela vår sida